Hovedorganisasjonen KA søker spesialrådgiver innen kulturminneforvaltning

Spesialrådgiver innen kulturminneforvaltning Hovedorganisasjonen KA

Ønsker du være en pådriver i arbeidet med kulturminneforvaltning og konservering innen sektoren kirkebygg?

En av våre dyktige ansatte har fått nye oppgaver og vi søker derfor etter en engasjert og kunnskapsrik rådgiver til vår avdeling for kirkebygg og gravplass. Hos oss vil du få en sentral rolle i å ivareta og videreutvikle Norges kirkelige kulturarv.

I rollen vil du gi råd og veilede kirkeeiere i forvaltningen av kirkenes inventar og interiør. Du vil være en del av et kompetent faglig miljø med et stort engasjement. Avdelingen består av 9 ansatte og har som formål å være et fag- og utviklingsmiljø innen kirkebyggfeltet. KA eier og drifter en egen database over alle kirkebygg og gravplasser i Norge. KA bruker også Digitalt museum og Primus for presentasjon og forvalting av informasjon om kirkebyggene. Hos oss vil du jobbe tett med de andre rådgiverne, samt eksterne samarbeidspartnere som Riksantikvaren, Kirkerådet og andre fag- og forskningsmiljø.

Stillingen rapporterer til direktør i Avdeling for kirkebygg og gravplass. 

ANSVAR OG ARBEIDSOPPGAVER

Som rådgiver vil du være en viktig faglig ressurs for kirkeeiere i forvaltningen og tilstandsvurderinger av kirkenes inventar og interiør samt klimarelaterte spørsmål. Du vil også være en viktig bidragsyter til videreutvikling og formidling av kirkebyggenes kulturarv.

Dine andre sentrale ansvarsområder og arbeidsoppgaver blir å

 • ha faglig ansvar for samlingsdatabasen Primus og DigitaltMuseum
 • ha faglig ansvar for videreutvikling av KA’s eiendomsdatabases inventarmodul 
 • vedlikehold og videreutvikling av kirkeinventar.org
 • delta i og lede ulike prosjekter internt og i samarbeid med eksterne samarbeidspartnere
 • veiledning, kurs- og foredragsvirksomhet for kirkeeiere og andre innen eget fagfelt
 • delta i relevante nettverk og samarbeidsorganer
 • bidra inn i arbeidet med Kirkebevaringsprogrammet

KVALIFIKASJONER OG PERSONLIGE EGENSKAPER

Vår nye rådgiver innen kirkeinventar har god kompetanse innen samlingsforvaltning og bevaring.  Vi ser for oss at du har interesse for kirkebygg, kirkekunst og kirkeinventar, og at du har gode formidlingsevner både muntlig og skriftlig. For å trives i rollen må du like å samarbeide med andre, samtidig som at du har selvstendige ansvarsområder. Vi tror også det kan være en fordel om du har erfaring med prosjektledelse, og om du har kjennskap til kirkebygg- og kulturminneforvaltning.

Videre ser vi for oss at du har

 • høyere utdanning (MSc./BSc.) innen eksempelvis konservering, kulturminneforvaltning, kunsthistorie, museologi eller annen relevant utdanning
 • gode digitale ferdigheter og et ønske om å bidra til digitalisering av fagfeltet
 • et stort faglig engasjement og trygghet i rollen som rådgiver
 • kjennskap til Den norske kirke og offentlig forvaltning er en fordel

HVORFOR HOVEDORGANISASJONEN KA?

Som ansatt i KA vil du bli en del av et inkluderende, høyt kompetent og muntert arbeidsmiljø, lokalisert i Oslo sentrum. Hos oss vil du også få mulighet til å påvirke og utvikle våre tjenester.

Videre tilbyr KA: 

 • Pensjonsordning i KLP
 • Gode forsikringsordninger
 • Lønn etter avtale

Arbeidssted vil være i Oslo sentrum i våre kontorlokaler i Rådhusgata 1. Noe reisevirksomhet må påregnes.

KA legger vekt på mangfold på arbeidsplassen og oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke – uavhengig av alder, kjønn, seksuell orientering, nedsatt funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. Vi vektlegger personlig egnethet for stillingen.

Lytt til Stillingspodden fra Knif Jobb hvor direktør for kirkebygg og eiendomsforvaltning, Randi Moskvil Letmolie, forteller mer om stillingen og organisasjonen. 

 

ØNSKER DU MER INFORMASJON OM STILLINGEN? 

Ta kontakt med vår rekrutteringspartner Knif Jobb ved rådgiverne

 • Cathrine Vikse Johnsen, tlf.  976 09 098
 • Johanna Grindhaug, tlf.  959 33 056

Registrer og send inn CV og søknad snarest, og husk å legge ved alle relevante attester og vitnemål. Rekrutteringspartneren vår behandler alle henvendelser konfidensielt – også overfor oss i KA i den innledende fasen dersom det er ønskelig.

Søknadsfrist: 10. juni – Vi gjør fortløpende vurderinger av søknadene og oppmuntrer derfor interesserte kandidater til å søke så snart som mulig.