Godt nytt tekno-år!

Vipps, så var vi på vei inn i 2018. Nye teknologiske krav skal stilles til oss – klarer vi å henge med?

Vipps, så var vi på vei inn i 2018. Nye teknologiske krav skal stilles til oss – klarer vi å henge med?

Elektriske og selvkjørende lastebiler
Ansiktsbetaling
Kryptovaluta
IoT – The Internet of Things og Botnets of Things
Syntetisk mat

… dette er nyvinninger som har dukket opp i 2017.

For kort tid siden var dette ideer like urealistiske som mine tegninger av “hvordan ser verden ut i 2000” på barneskolen. Disse ideene går nå fort fra å være nyvinninger til å bli en naturlig del av vår hverdag, der vi ikke husker hvordan vi klarte oss uten. Se bare på Vipps som ble introdusert i mai 2015.

Dagens samfunn utvikler seg i et rasende tempo, og vi må alle hele tiden forsøke å ligge i forkant.

Når det gjelder fremtiden på arbeidsplassen kan vi lese på interbrand.com at vi beveger oss bort fra det såkalte “lineære modus”; utdanning, jobb og pensjon. I dag forventer vi å lære, vokse og ha meningsfulle oppgaver hele livet. Der arbeidsgiver stiller nye krav til arbeidstaker opplever vi også at arbeidstaker stiller nye krav til arbeidsgiver. Det er et økende fokus på enkeltpersoners talenter, og hva de trenger for å få oppfylt sine ønsker i karriere- og privatliv, noe som blir stadig mer sammenflettet.

Det utvikles stadig produkter og tjenester som fokuserer på å gi mennesker mulighet til å leve, lære og jobbe når og hvordan de vil. Teknologien gir nye muligheter til innovasjon på arbeidsplassen, noe som øker effektiviteten, produktiviteten og ansattes engasjement. Og mens ny teknologi overtar noen arbeidsoppgaver, skaper det også nye oppgaver for fremtiden.

Mange av våre annonser i 2017 inneholdt setningen: “Kandidater bør arbeide effektivt med digitale arbeidsverktøy og har god forståelse og interesse for ny teknologi”. Der digital kompetanse før var forbeholdt IT- og mediebransjen, stiller dagens arbeidsmarked krav til digitale ferdigheter innen de fleste yrker.

Noen blir bekymret for jobben sin i disse automatiseringstider. Da vil jeg anbefale Olav Ognedal (63) sine uttalelser til NRK.

Vi vet litt om hva 2018 vil bringe, men jeg tror og vi vil møte mange overraskende nyheter. Det som er nytt på nyåret vil kunne være en fullt integrert del av hverdagen vår et år fram i tid. Noen av oss liker endringer og drives av de, andre av oss synes endringer er utfordrende og skaper utrygghet.

Der mange av våre rammer endres er det viktig å huske på det viktigste; de menneskelige møtene. Interaksjonen. Samme hvor smart huset mitt er, hvor enkelt jeg kan få tak i de tingene jeg trenger (ønsker), hvor fleksibel arbeidshverdagen er, hvor raskt mine behov kan bli dekket – så må det grunnleggende behovet i oss alle være dekket for at teknologien skal ha en verdi. De færreste i Norge har mangler på det fysiologiske behovet, men flere kjenner på utrygghet og ensomhet i sosiale relasjoner. Selv om vi blir sett mer en noen gang, på nett, på bankkort, på webcamera, på overvåkingskamera etc. er det viktig at vi tar oss tid til å se hverandre.

Som en liten nyttårshilsen legger vi ved  “Daddy`s Car”. Sony CSL Research Laboratory har nylig syntetisert tusenvis av sider med noter for å produsere sangen, generert av AI og raffinert av en menneskelig komponist.

Takk for det gamle – og godt nytt år!