5 tips til en god LinkedIn-profil

LinkedIn er verdens største profesjonelle nettverk og vi i Knif Jobb bruker LinkedIn aktivt for å søke etter aktuelle kandidater til ledige stillinger. Så hvordan kan du bruke LinkedIn til å være synlig i jobbmarkedet og fremstå som en god kandidat?

LinkedIn er verdens største profesjonelle nettverk på internett. Her kan du knytte kontakter, følge spennende virksomheter og holde deg oppdatert på hva som skjer i arbeidsmarkedet. LinkedIn har de siste ti årene blitt mer og mer populær i Norge og ifølge Ipsos har ca. 29% av befolkningen profil på LinkedIn.

Vi i Knif Jobb bruker LinkedIn aktivt for å søke etter aktuelle kandidater til ledige stillinger hos våre kunder. Så hvordan kan du bruke LinkedIn til å være synlig i jobbmarkedet og fremstå som en god kandidat? Her kommer fem tips fra oss i Knif Jobb. 

 1. Lag deg en LinkedIn profil

Første steg for å skape en god LinkedIn-profil er selvfølgelig å ha en profil. Uavhengig av hvilken jobb og bransje du tilhører eller ønsker å tilhøre, er det alltid bra  med en LinkedIn-profil. Dette gjelder både om du er inne på tanken om å finne en ny jobb, eller om du kun ønsker å holde deg oppdatert på hva som skjer i markedet. 

 2. Skap et godt førsteinntrykk

For oss som rekrutterere blir profilen din på LinkedIn vårt førsteinntrykk av deg. Det er derfor viktig å ha en oversiktlig profil og alltid ha i bakhodet hvordan profilen din fremstår. Har du et profilbilde? Bra. Har du skrivefeil i profilen din? Ikke bra. 

På LinkedIn bør du ha et profesjonelt bilde, et tydelig, oppstilt bilde som viser hvem du er. Se over profilen din etter skrivefeil eller andre feil som ikke bør være der. 

 3. Hold profilen din oppdatert-

Det er viktig at du følger opp LinkedIn-profilen din. Legg gjerne til nye arbeidsoppgaver du har fått i stillingen din, kurs du har deltatt på eller sertifiseringer du har oppnådd. Når vi søker etter kandidater, bruker vi ofte sted/lokasjon som et søkeord. Det er derfor lurt å passe på at lokasjonen din på LinkedIn samsvarer med der du faktisk bor.

Er du på jobbjakt? Bruk “Open to work”-funksjonen som LinkedIn tilbyr. Dette gjør deg tydeligere i markedet og enklere for oss å finne. Er du ikke lenger på jobbjakt, kan det være lurt å fjerne denne funksjonen igjen. Vi elsker en oppdatert LinkedIn-profil! 

 4. Forklar hva du jobber med 

Dette er kanskje det viktigste punktet. Når vi søker etter kandidater, bruker vi stikkord som er relevante for stillingen. Dette er ikke nødvendigvis stillingstittelen, men arbeidsoppgaver, hva bedriften arbeider med eller ferdigheter som trengs i jobben. Det er derfor lurt å utfylle profilen din med mer enn bare stillingstittelen din. Dette øker sannsynligheten for at du dukker opp i søket vårt. Under stillingen din kan du skrive med stikkord hvilke arbeidsoppgaver og ansvarsområder du har og eller eventuelle programmer du bruker. 

Fyll gjerne også ut “om”-seksjonen i profilen din. Her kan du skrive litt om hvem du er, interessene dine, erfaringer og hva du jobber med. 

 5. All erfaring er god erfaring 

Er du nyutdannet og uten mye “relevant” erfaring? Ikke bekymre deg, all erfaring kan vise seg å være relevant. Frivillige verv i løpet av utdannelsen, ekstrajobber som barnevakt eller hundepasser? Dette kan fortelle oss mye om hvem du er som person, så ta det med. 

__________

Sånn! Da har du en sterk LinkedIn-profil. Nå er sannsynligheten større for at vi finner deg. 

LinkedIn er den plattformen vi bruker mest for å få kontakt med aktuelle kandidater for stillinger. Vi sender melding til profiler som matcher stillingen vi jobber med, og så tar vi gjerne en prat med personen. Dette er en helt uforpliktende og uformell samtale for å bli litt bedre kjent med deg og dine erfaringer. 

Følg med i innboksen din, så snakkes vi kanskje!